Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam
Nasvet - 5 načinov uporabe kokosovega olja

 

5 ODLIČNIH NAČINOV UPORABE KOKOSOVEGA OLJA

Hanoju ekstra deviško BIO kokosovo olje je izjemno priljubljeno, saj nam ponuja številne koristi za zdravje, ima prefinjen okus in kar je najbolj pomembno, je visoko kvaliteten. Pridobiva se s hladnim stiskanjem po tradicionalnem postopku iz sveže obranih, zrelih kokosovih orehov s Filipinov.

 

 IZ NAŠE PONUDBE:

Kokosovo ekstra deviško hladno stiskano Bio olje Hanoju 500ml in Kokosovo Bio maslo Hanoju, brez vonja 500ml

 

 

Kokosovo olje je lahko še kako koristno, saj je primerno tako da peko, cvrtje in kuhanje, kot tudi za kozmetične namene.

Predstavljamo vam 5 načinov uporabe kokosovega olja pozimi:

 

  1. KUHAJTE ZDRAVO PRI VISOKIH TEMPERATURAH

Kokosovo olje ima zelo visoko nasičeno vrednost maščobe, zato je primerno za visoko toplotno kuhanje, vključeno z cvrtjem. Je zelo stabilno pri visokih temperaturah za razliko od drugih rastlinskih olj. Ni razloga za kakršnekoli bojazni glede nasičenosti maščob v kokosovem olju. Nove raziskave kažejo, da ni nikakršne povezave do tveganj za nastanek bolezni srca.

  1. VLAŽITE SVOJO KOŽO IN LASE

Kokosovo olje naredi čudovito vlažilno kremo za vaše noge, roke in komolce. Primerno je tudi za nego las. Kokosovo olje namreč občutno zmanjša izgubo proteinov iz las, kadar se uporablja pred ali po šamponiranju. Kokosovo olje prav tako pomaga pri razpokanih petah. Preprosto nanesite tanko plast na pete pred spanjem in obujte nogavice. Če delate to vsak dan, boste kmalu imeli gladke pete.

  1. IZBOLJŠAJTE METABOLIZEM

Kokosovo olje vsebuje srednje – verižne trigliceride (MCT). To so maščobne kisline, ki se hitro absorbirajo in s tem lahko povečajo količino kalorij, ki jih porabite. Kokosovo olje lahko pomaga zmanjšati maščobo okoli trebuha, ki je povezana s povečanim tveganjem za bolezni, kot so bolezni srca in sladkorne bolezni tipa II.

  1. IZBOLJŠAJTE ZDRAVJE SVOJIH ZOB

Kokosovo olje je lahko močno orožje proti bakterijam, vključno s Streptococcus mutans. To je bakterija v ustih, ki povzroča zobne obloge, zobno gnilobo in bolezni dlesni. Prav tako neguje dlesni in zmanjša vnetja v ustih.

  1. POZDRAVITE RAZPOKANE USTNICE

Kokosovo olje je idealen balzam za ustnice. Gladko drsi in pusti vaše ustnice vlažne več ur. Zagotavlja celo nekaj zaščite pred soncem.

 

 

 

   VEČ O UPORABI OLJA PA BOSTE NAŠLI TUDI V KNJIGI KOKOSOVO OLJE