Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam

Evkalipt, eterično olje, 10ml
Na zalogi: 1 kos
Članska cena: 3,90 EUR
Z nakupom se bo v vaš Eko Šparovček shranilo 0,12 EUR .
Ste že preizkusili izdelek?
Povejte nam svoje mnenje.

Kratek opis

Evkalipt je zimzeleno drevo z dolgimi listi. Obstaja precej podvrst evkalipta (Radiata, Citridora,...), a se eterično olje pridobiva le iz manjšega števila od katerih je najbolj razširjena vrsta Eucalyptus globulus z svojim tipičnim hladno-kafrastim vonjem.

Osnovne značilnosti:

Pridobivanje: parna destilacija
Uporabljen del: listje
Poreklo: Avstralija
Vonj: hladen, osvežujoč, kafrast
Barva: svetlo rumena
Nota: visoka

Način uporabe - splošno:

Eterična olja so namenjena uporabi v  aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno popularna so za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli. Zaradi blagodejnih in zdravilnih učinkov se jih dodaja v najrazličneše izdelke vse od čistil, kozmetike do prehrane. Eterična olja so precej popularna tudi zato, ker imajo za razliko od umetnih parfumskih olj terapevtske učinke.

Opozorilo:

Pri uporabi eteričnih olj je potrebna previdnost, saj so izredno koncentrirana. Obvezno je potrebno uporabljati le razredčena eterična olja (naprimer v rastlinskih oljih). Previdni bodite pri uporabi eteričnih olj v času nosečnosti. Nekatera eterična olja lahko povzročajo alergije pri preobčutljvih posameznikih. Koncentriranih eteričnih olj se ne sme zaužiti, ne smejo priti v stik z nežno kožo na ustnicah in v predelu okoli oči.


Trenutno še ni nobenega mnenja. Sporočite nam vaše mnenje.
Povezane vsebine

SORODNI IZDELKI
Čajevec, eterično olje, 10ml
6.00 €
Evkalipt, eterično olje, 10ml
3.90 €
Geranija Krvomočnica, eterično olje, 10 ml
7.50 €
Ilang-ilang, eterično olje, 10ml
6.50 €