Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam

Cimet in lubje, eterično olje, 10ml
100 % naravno eterično olje iz lubja cejlonskega cimeta, pridobljeno s postopkom parne destilacije. Čisto brez sintetičnih primesi.
Članska cena: 7,50 EUR
Z nakupom se bo v vaš Eko Šparovček shranilo 0,23 EUR .
Artikla trenutno ni na zalogi.
Želite dobiti obvestilo, ko bo artikel ponovno na zalogi? Kliknite tukaj.
Ste že preizkusili izdelek?
Povejte nam svoje mnenje.

KRATEK OPIS: Cimet je zimzeleno drevo, z dišečimi stebli, ki raste v tropskem področju. Sam cimet je že stoletja izredno priljubljena začimba v kulinariki. Najkvalitetnejši naj bi izviral iz Šri Lanke. Cenejše eterično olje cimeta pripravljajo iz vejic in listov (manj intenzivno), dražje izredno aromatično in kvalitetno olje pripravljajo z parno destilacijo lubja.

 

NOVNE ZNAČILNOSTI:
 Pridobivanje: parna destilacija
 Uporabljen del: skorja
 Poreklo: Šri Lanka
 Vonj: aromatičen, sladek, značilno začimbni
 Barva: rdeče-rjava
 Nota: spodnja (bazična) 

 

RAZLIČNE VRSTE CIMETA LUBJE... LISTI...!?
Tako kot pri mnogih drugih vrstah tudi pri cimetu obstajajo različne vrste cimeta, ter eterična olja, ki so pridelana iz različnih delov rastline. Daleč najbolj kvalitetno in tudi najdražje je olje pridelano iz lubja cimeta. Obstaja tudi eterično olje pridelano iz listov in vejic, ki ima bolj šibek vonj in seveda precej nižjo ceno. Na trgu se pojavlja tudi več tipov cimeta, najbolj kvaliteten je t.i. Cejlonski cimet (Cinnamomum zeylanicum), prepoznamo ga po karakterističnem čistem vonju po cimetu. Obstaja tudi precej cenejši t.i. kitajski cimet (Cinnamomum cassia), ki se precej razlikuje od cejlonska in ima precej drugačen bolj zatohel in morda celo rahlo neprijeten vonj.  

 


Vsa eterična olja so certificirano 100% naravna in s kontroliranim poreklom!

 

NAČINI UPORABE - SPLOŠNO:
Eterična olja so namenjena uporabi v  aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom in so pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno poplarna so za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli. .


Trenutno še ni nobenega mnenja. Sporočite nam vaše mnenje.
Povezane vsebine

SORODNI IZDELKI
Čajevec, eterično olje, 10ml
6.00 €
Evkalipt, eterično olje, 10ml
3.90 €
Geranija Krvomočnica, eterično olje, 10 ml
7.50 €
Ilang-ilang, eterično olje, 10ml
6.50 €