Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam

Njivska preslica bio suho zelišče 70g
Njivska preslica vsebuje flavonoide, minerale in druge učinkovine, ki povečujejo izločanje urina ter tako izpirajo sečne poti.
Količina: 70 g
Članska cena: 3,90 EUR
Z nakupom se bo v vaš Eko Šparovček shranilo 0,12 EUR .
Artikla trenutno ni na zalogi.
Želite dobiti obvestilo, ko bo artikel ponovno na zalogi? Kliknite tukaj.
Ste že preizkusili izdelek?
Povejte nam svoje mnenje.

Njivsko preslico (Equisetum arvense) uporabljamo za lajšanje blagih vnetij sečil. Sodi med tradicionalne zdravilne pripravke, katerih uporaba temelji na praktičnih izkušnjah, in ne na kliničnih raziskavah. Uporaba je trdno zakoreninjena med ljudmi, znanih je tudi veliko čajnih mešanic, ki vsebujejo zel njivske preslice.

Preslica je diuretik, kar pomeni da žene na vodo, hkrati pa tudi adstringent in krepčilo. Kopeli iz preslice krepijo vezivno tkivo in pomagajo pri prekrvavitvi, težavah z želodcem in črevesjem, pri ozeblinah  ter lajšajo revmatske bolečine. Preslico najdemo tudi v raznih kozmetičnih pripravkih, izdelkih proti celulitisu, in za shujševalne diete.

Njivska preslica je bogata s silicijem, zato spodbuja tudi nastajanje kolagena, ki je v veliki večini tvorjen ravno iz silicija.

Poleg naštetega je njivska preslica tudi vir različnih hranil, kot so kalcij, magnezij, cink, mangan, fosfor, kalij, selen, tiamin, roboflavin, niacin in vitamin C ... Njeni aktivni antioksidanti ščitijo pred prostimi radikali, vsebuje pa tudi različne bioflavonoide.


Trenutno še ni nobenega mnenja. Sporočite nam vaše mnenje.
Povezane vsebine

SORODNI IZDELKI
Zelena BIO kava 54g
5.74 €
Bio Pegasti badelj suhi plodovi 150g
9.00 €
Želodova kava 200g
7.90 €
Žajbelj, bio suho zelišče, 70g
3.90 €