Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam

Olje črne kumine - hladno stiskano 200ml
Tradicionalno, tisočletja uporabljano olje v kulinariki in za nego telesa z značilnim začinjenim vonjem semen črne kumine.
Količina: 200 ml
Priporočen odmerek / dnevni vnos: 2 do 3 čajni žlici
Članska cena: 18,00 EUR
Z nakupom se bo v vaš Eko Šparovček shranilo 0,54 EUR .
Artikla trenutno ni na zalogi.
Želite dobiti obvestilo, ko bo artikel ponovno na zalogi? Kliknite tukaj.
Ste že preizkusili izdelek?
Povejte nam svoje mnenje.

Opis:

Olje črne kumine že tisočletja široko uporabljano olje v kulinariki, domačem zdravilstvu ter kot eliksir za nego telesa. Uporaba je predvsem razširjena na Bližjem vzhodu in v jugovzhodni Aziji. Najdaljšo tradicijo pridelovanja olja črne kumine imajo Egipčani. Steklenička olja črne kumine je najdena tudi v Tutankamonovi grobnici. Direktni prevod arabskega imena rastline pomeni „posvečena semena“.

Olje črne kumine Herbana je najvišje kvalitete saj ga uvažajo direktno od najbolj poznanih pridelovalcev v Egiptu (prevod: "Polja v dolini reke Nil"). Olje je certificirano, nerazredčeno, brez dodatkov, 100% čisto, samo filtrirano (grobi delci) in ima značilno TEMNO barvo ter začinjen vonj semen črne kumine.

Interna uporaba:

Olje uporabite samo ali ga dodajte solatam, napitkom in ostalim jedem. Primerna količina na dan sta dve do tri čajni žlici. Po 3 tednih redne uporabe naredite vsaj 14 dnevni premor.

Kozmetična uporaba:

Olje nanesite na kožo in ga s krožnimi gibi enakomerno vtirajte v kožo. V kombinaciji z ostalimi olji (mandelj, sončnica, ...) je primerno tudi za nežne in intenzivne masaže hrbta, ramen ter otrdelih in utrujenih okončin. Uporabljate ga lahko tudi za poživitev kože po prhanju ali kopanju.

Poreklo: Egipt

 

 

 

 


Trenutno še ni nobenega mnenja. Sporočite nam vaše mnenje.
Povezane vsebine

SORODNI IZDELKI
Konopljino Bio olje 500ml
20.44 €
Kokosovo ekstra deviško hladno stiskano Bio olje Herbana 350ml
11.00 €
Kakavovo Bio maslo Herbana 200g
10.00 €
Laneno BIO olje 250ml (- 12.00 %)
7.19 6.33 €