Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam

Ghee maslo 120g
Zlati Ghee (gi) je kuhano maslo, kulinarično zlato, ki je nepogrešljivo v različnih tradicionalnih kuhinjah sveta.
Količina: 120 g
Redna cena: 5,90 EUR
Članska cena(- 15.00 %): 5,02 EUR
Z nakupom se bo v vaš Eko Šparovček shranilo 0,15 EUR .
Artikla trenutno ni na zalogi.
Želite dobiti obvestilo, ko bo artikel ponovno na zalogi? Kliknite tukaj.
Ste že preizkusili izdelek?
Povejte nam svoje mnenje.

Zlati Ghee (gi) je kuhano oziroma prečiščeno maslo, kulinarično zlato, ki je nepogrešljivo v različnih tradicionalnih kuhinjah sveta. Zapisi o njem segajo več tisoč let v zgodovino, njegovo vsestransko uporabo in številne dobrodejne učinke pa so poznale tudi naše prababice.

Zlati Ghee je pripravljen iz surovega masla krav proste paše, ki se pasejo na pašnikih slovenskih Alp. S kuhanjem surovo maslo izloči ogljikove hidrate, beljakovine in vodo ter tako postane olje z edinstvenim okusom in aromo. Njegova izjemna uporabnost je idealna alternativa in kakovosten nadomestek za mnoga olja in maščobe, saj vsebuje dobre maščobne kisline in je brez laktoze.

Zlati Ghee ima višjo točko dimljenja kot mnoga olja, tako je odličen za pečenje in cvrtje vseh vrst jedi, hkrati pa poglobi in razširi okus pripravljenemu obroku. Je idealen dodatek k prilogam kot so mlinci, riž, pire krompir, omake, testenine in podobno. Čudovit je za praženje začimb, lahko ga namažemo na kruh samostojno, z marmelado ali pa z njim izdelamo svoj namaz. Uporabljamo ga pri  pripravi odličnih sladic, palačink, pralin, kruha in ostalih izdelkov iz testa.

Ghee–ju zaradi dobrodejnosti in univerzalnosti uporabe pravimo tudi zlata maščobica. Ajurveda ga prav zaradi teh lastnosti slavi že tisočletja, mnogim pa predstavlja steber dobre kuhinje in je skrivnost »la Chef« .

Sestavine: 100% kravje maslo. Hraniti pri temperaturi od 5°C do 25°C.


Trenutno še ni nobenega mnenja. Sporočite nam vaše mnenje.

SORODNI IZDELKI
Konopljino Bio olje 500ml
20.44 €
Kokosovo ekstra deviško hladno stiskano Bio olje Herbana 350ml
11.00 €
Kakavovo Bio maslo Herbana 200g
10.00 €
Laneno BIO olje 250ml (- 12.00 %)
7.19 6.33 €