Vaš zaveznik na poti do zdravja
04 777 0 444
Pišite nam
Recept - Zdrava domača Nutella

Le kdo lahko zavrne slastno, čokoladno-lešnikovo Nutello? Mi zagotovo ne, vendar smo se odločili, da raziščemo kako si jo lahko pripravimo sami in se posladkamo brez slabe vesti. :)

Doma pripravljena Nutella je ravno tako gladka, gosta in mazljiva, namažemo pa jo lahko na karkoli, vse od kruha pa do palačink.

 

Priprava (za 6 porcij):

 

Postavite lešnike na pekač in jih popecite na 180 ° C približno 12 minut, dokler ne porjavijo. Ovijte jih v kuhinjsko krpo in jih močno drgnite, da odstranite lupinico.

Nato stopite čokolado nad vodno paro. Mešajte do gladkega. Pustite na strani.

V multipraktiku zmeljete lešnike, dokler ne dobite lešnikovo maslo. Dodate kokosovo olje, datlje, vanilijo, agavin sirup in sol ter ponovno zmešajte, do popolnoma gladkega. Nato vmešajte stopljeno čokolado. Če Nutella ni dovolj tekoča ji dodajte malo kokosovega mleka.

Nutello spravite v kozarček, ki jo lahko hranite tudi do dva tedna (vendar najbrž ne bo potrebe :) ).