Vaš zaveznik na poti do zdravja
04 777 0 444
Pišite nam
Recept - Kremna zelenjavna juha

V hladnih zimskih dneh je potrebno poskrbeti za zadostne količine zaužitih vitaminov in mineralov, ki naše telo preskrbujejo z zaščitnimi snovmi skozi mrzle dni.
Tokrat smo za vas pripravili recept za juho, z veliko količino antioksidantov, ki spodbujajo obrambo proti prostim radikalom.

 

 

Za pripravo kremne zelenjavne juhe potrebujemo:


- 1 jedilno žlico hladno stiskanega olivnega olja
- 2 stroka česna
- 2 jedilni žlici sesekljane čebule
- 1 žlička ingverja v prahu
- 4 skodelice svežega brokolija
- 5 skodelic sveže špinače
- 2 pastinaka
- 2 stebla zelene
- 1 velika pest svežega peteršilja
- voda, sol in poper, limona, kurkuma

Sestavine za serviranje: kokosovo mleko, ajdova kaša, ječmenova trava

Priprava:
Na olivnem olju popražimo česen, čebulo in ingver v prahu. Dodamo brokoli, špinačo, pastinak, zeleno in peteršilj, ter dobro premešamo. Vse skupaj dušimo dokler se špinača popolnoma ne zmehča in dolijemo toliko vode, da prekrijemo vso zelenjavo. Zavremo, nato pa pokrito kuhamo še 15 minut na srednji temperaturi, da se vsa zelenjava dobro pokuha. Nato vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom, da dobimo kremasto zmes. Na koncu dodamo še nerafinirano sol, poper, ščep kurkume v prahu in začinimo z limoninim sokom. Pred serviranjem juhi prilijemo malo kokosovega mleka, ki da juhi prav poseben okus. Po želji lahko v juho zakuhamo ajdovo kašo ali piro. Pred serviranjem po vrhu posujemo še malo ječmenove trave in ponudimo gostom.

Naj vas v hladnih zimskih dneh pogreje topla kremasta juhica!

Dober tek!

 

Vir: http://www.or-ca.si/Blog/Veganski_recepti/Page-10.html

E-NOVICE