Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam

Malinovo olje hladno stiskano 100ml
Dragoceno olje bogato z antioksidanti ter visokim deležem esencialnih maščobnih kislin je najboljše olje za nego kože pri sončenju. Pripisujejo mu izredno visok faktor zaščite. Primerno je tudi za nego vseh tipov kož tudi občutljive.
Količina: 100 ml
Na zalogi: 3 kosov
Članska cena: 12,50 EUR
Z nakupom se bo v vaš Eko Šparovček shranilo 0,38 EUR .
Ste že preizkusili izdelek?
Povejte nam svoje mnenje.

MALINOVO olje (hladno stiskano) - Rubus idaeus

Dragoceno olje bogato z antioksidanti ter visokim deležem esencialnih maščobnih kislin je najboljše olje za nego kože pri sončenju. Pripisujejo mu izredno visok faktor zaščite. Primerno je tudi za nego vseh tipov kož tudi občutljive.

Olje ima rahel specifičen zemeljski vonj po semenih malin.

MALINOVO OLJE je hladno stisnejno iz semen plodov maline. Vsebuje visoko vsebnost esencialnih maščobnih kislin (kar okoli 83 %) in je bogato z karotenoidi (vir vitamina A) in naravnim vitaminom E. Malinovo olje je najbolj znano po tem, da se ga uporablja za nego kože pri sončenju. V raziskavi objavljeni leta 2000 (Oomah, et al 2000) so olju iz malinovih pešk pripisali izredno dobro zaščito pred soncem. Strokovnjaki opozarjajo, da naj malinovo olje kljub vsemu ne nadomesti popolnoma krem za sončenje, najboljša opcija je  da se olje in kreme uporablja skupaj. Olje je zaradi bogate sestave vitaminov tudi izredno dober lovilec prostih radikalov (antioksidant) in ima zaradi tega tudi dolg rok trajanja.

Malinovo olje je primerno za nego vseh tipov kože, še posebej občutljive kože. Znano je da izredno dobro pomirja razdraženo kožo, deluje proti vnetno, blagodejno deluje pri neprijetnih pojavih, gladi gube pri zreli koži in ohranja kožo zdravo ter sijočo. Koža je po uporabi bolj napeta, mehka, zaščitena in nahranjena.


Sestava EMK in vitamina E:
- Esencialne maščobne kisline: omega 6: 53,08% in omega 3: 31,12%
- Vitamine E: gamma tokoferol: 52,7 mg/g, delta tokoferol: 39,1 mg/g in alfa tokoferol: 19,0 mg


Poreklo: Čile


Priporočamo za:

 - Nego kože pri sončenju

 - Nego problematične in občutljive kože

 - Nego brazgotinic ali manjših poškodb kože

 - Preprečevanje kožnih gub na obrazu in vratu

 - Namesto hranilne kreme za obraz

 - Nego krhkih nohtov


Cene hladno stiskanih olj se pogosto spreminjajo in so precej odvisne od letine, naravnih nesreč in zalog v EU. Problem predstavlja tudi opustitev določenih nasadov, zaradi bolj dobičkonosnega gojenja bio goriv. V zadnjih letih so se cene ponekod zvišale tudi za 100%. Mi vsa hladno stiskana olja uvažamo, tako, da imamo čim manjše zaloge, saj le tako stranke lahko dobijo najbolj sveža olja z daljšim rokom uporabe. Dobava je zaradi vsega tega lahko občasno motena, cene pa lahko precej nihajo.


NAVODILO ZA KOZMETIČNO UPORABO: Olje nanesite na kožo in ga s krožnimi gibi enakomerno vtirajte v kožo. Primerno predvsem za nego obraza. V kombinaciji z ostalimi olji (mandelj, makadamija,...) je primerno tudi kot nosilno olje v aromaterapiji in masažah.


Trenutno še ni nobenega mnenja. Sporočite nam vaše mnenje.
Povezane vsebine

SORODNI IZDELKI
Osnovno negovalno in masažno olje 200ml
6.00 €
Antistres, negovalno in masažno olje, 200ml
6.50 €
Citrus mix negovalno in masažno olje 200ml
6.50 €
Mandljevo olje osnovno 200ml
6.00 €