Z Vami več kot 10 let
04 777 0 444
Pišite nam

Okusni letni časi
Kuharica vsebuje 60 jedilnikov, po 15 za vsak letni čas.
Članska cena: 17,90 EUR
Z nakupom se bo v vaš Eko Šparovček shranilo 0,54 EUR .
Artikla trenutno ni na zalogi.
Želite dobiti obvestilo, ko bo artikel ponovno na zalogi? Kliknite tukaj.
Ste že preizkusili izdelek?
Povejte nam svoje mnenje.

Jedilniki v tej knjižici so sestavljeni na podlagi treh načel:

  • Zdravje – Uravnovešena prehrana, ravnovesje med kislimi in bazičnimi sestavinami. Zadoščeno je dnevni potrebi po vseh življenjsko ključnih snoveh in preračunana je primerna energijska vrednost.
  • Ekologija – Pri izbiri živil se je avtorica izogibala rastlinjakom, uporablja le sezonska živila iz domačih logov, kar pove že naslov knjižice.
  • Ekonomičnost – Avtorica odklanja »dolgoprogaše« med živili, torej vse prehranske surovine, ki prihajajo k nam po več tisoč kilometrov dolgih poteh in jih zato v njihovi domovini pobirajo nezrele, prehransko manj vredne. Tako podpiramo tudi boj proti gospodarski krizi.

Jedilniki so preprosti in nezahtevni. Da se boste laže znašli, je pri posameznih obrokih naveden tudi približen čas, potreben za pripravo. Kjer je potrebno, je ob jedilniku tudi recept – sicer kuhamo po svoje. Obroki so pripravljeni za eno osebo. Če jih pripravljamo za več oseb, količine preprosto pomnožimo.

Da bi avtorica, znana slovenska profesorica biologije Tatjana Angerer, ustregla vsem okusom, so nekateri jedilniki tradicionalni in drugi moderni, vsi pa so dobro premišljeni in prilagojeni današnjemu znanju o zdravi prehrani. Da bi knjižico lahko uporabljali ljudje različnih prehranskih prepričanj, so nekateri jedilniki polnovredni, nekateri brezmesni (vegetarijanski), nekateri pa imajo makrobiotsko osnovo. Izbiramo torej po prepričanju in po okusu.

Toliko različnosti ob tolikšni strokovnosti do sedaj še ni izšlo nikjer. Razen v tej knjigi.

Obseg: 160 strani
Format: 12,5 × 19,5 cm
Leto izdaje: 2012
Jezik: slovenski
Vezava: broširana
Založba: ARA
Avtorica: Tatjana Angerer


Trenutno še ni nobenega mnenja. Sporočite nam vaše mnenje.
Povezane vsebine

SORODNI IZDELKI
Škratova čarobna kuhinja
17.90 €
Božanske sladice
39.90 €
Suho sadje, zelenjava, zelišča in gobe - sušenje in priprava jedi
13.00 €
Nekaj Divjega
21.70 €